Pirkko Mäenpää

Dosentti, filosofian tohtori, työnohjaaja STOry - SINUA JA TYÖTÄSI VARTEN

Suomen Työnohjaajat ry:n jäsen

Tulin ylioppilaaksi Porissa (1978). Valmistuin luonnontieteiden kandidaatiksi (1981), filosofian kandidaatiksi (1984), filosofian lisensiaatiksi (1987) ja väittelin filosofian tohtoriksi (1989) biologina. Lisäksi suoritin laudatur-arvosanan biokemiassa (1986).  Minut nimitettiin dosentiksi Turun ja Helsingin yliopistoihin vuonna 1993.

Vuosina 2005-2006 kävin Turun yliopiston mentorointiohjelman ja TuAKK:n yrittäjäkurssin. Opiskelin projekti- ja henkilöstöjohtamista sekä työhyvinvoinnin edistämistä Turun kauppakorkeakoulussa vuonna 2013. Jatkuva ammatillinen kehittyminen on minulle tärkeää, ja siksi aloitin tietoisuustaitojen opiskelun vuonna 2014.

Voimavarakeskeiseksi työnohjaajaksierikoistuin vuosina 2012-2014 Turun kesäyliopiston ja Dialogic Oy:n koulutuksessa. Olen tehnyt työnohjausta muun muassa sote-, opetus- ja tutkimusalalla sekä seurakunnissa ja diakoniakeskuksessa. Minulla on kokemusta niin yksilö-, ryhmä- kuin työyhteisötyönohjauksestakin.

Opetus-, tutkimus-, suunnittelu- ja projektityö, projekti- ja laitosjohtaminen, kongressien järjestäminen sekä toiminta opintoneuvojana ovat antaneet minulle laajalti kokemusta monipuolisissa työympäristöissä toimimisesta. Olen myös ohjannut pro gradu -tutkielmia ja väitöskirjoja sekä kirjoittanut useita kymmeniä artikkeleita tieteellisiin englanninkielisiin aikakausijulkaisuihin, julkaissut populaariartikkeleita suomeksi ja antanut radiohaastatteluja. 

Yliopistossa ja Suomen Akatemiassa työskentelyn lisäksi olen hankkinut kokemusta kansainvälisistä työyhteisöistä mm. Lundin, Tukholman, Cambridgen ja Bangkokin yliopistoissa sekä tehnyt yhteistyömatkoja useisiin maihin. 

Vapaa-aikani vietän perheen, ystävien, kissaharrastuksen, musiikin, ulkoilun ja yhdistystoiminnan parissa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Pirkko Mäenpää - työnohjausta Sinua ja työtäsi varten
041 4321858
pirkko.maenpaa@tyonohjausta.com

Lisätietoja minusta ovat luvanneet antaa:

Tapani Hellstén

Eva-Mari Aro

Katri Rinne

Kommentteja

"Pirkko pystyy ajattelemaan asioista uudella ja tuoreella tavalla."
Sinikka Luutonen, psykiatrian dosentti, psykoterapeutti

"Pirkko kuuntelee ja paneutuu asioihin hyvin syvällisesti."Outi Oksa, lastentarhanopettaja

"Pirkko on taitava löytämään uusia näkökulmia ongelmien ratkaisemiseksi."
Auli Pettersson, peruskoulun luokanopettaja

"Vuorovaikutustilanteessa Pirkko hahmottaa nopeasti sekä esitetyn viestin että kokonaistilanteen."Tiina Kuovi, lukion ja kauppakorkeakoulun opettaja

"Pirkko on rauhallinen kuuntelija ja suhtautuu ihmisiin tasapuolisesti ja asiallisesti."Anja Nieminen, terveydenhoitaja, erikoissairaanhoitaja

"Pirkon vahvuuksia ovat ammattitaito, elämänkokemus, sydän ja järki."Päivi Pietilä, professori